gitta1961
számláló:Számláló
Indulás: 2005-10-02
 
bejelentkezés:Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
menű:Menü
 
:)

Barátnak lenni a legnagyobb felelősség!
                   (Szabó Gitta)

 

 
Egyéb alkotások:Alkotások
 
:))

Karácsonyi videós üdvözlet saját képeimmel, zenével!

Húsvéti, mosolyt fakasztó üdvözlet! Hanggal!

Pöttöm és krumplifej barátsága

 

 
Pályázatok és fotók

 

 
Harmadik kiállításom

Határok nélkül :)

8 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
2013.02.26. 13:04
Gitka

Találkozás Gitkával

Újvidék, február 20

 

 

Február 20-án, Újvidéken, szép számú közönség előtt mutatták be Szabó Gitta rövid élettörténetét, és alkotásait.
Nagy elismeréssel szóltak róla. Bemutatták az eddig megjelent könyveit, és az általános iskola alsós tagozataiból kedvesen mosolygó tanulók keltették életre a művésznő alkotásaiból vett részleteket, verseket.
Kisebb méretű festményeiben is gyönyörködhettek a bemutató után a jelenlevők.
Ami engem illet, festményeiből a hattyúk kötötték le legjobban a figyelmemet. Igazi szépség, szeretet árad a képből.
Amit hiányoltam, de nem csak én, hanem azok is, akikkel elmentem a bemutatóra, Gitkát szóhoz sem engedte jutni a hölgy, aki őt bemutatta.
Őszinte leszek. Számomra a legszebb élmény az volt, hogy személyesen is megismerhettem Gitkát, aki mosolygós, melegséget sugárzó egyéniség. Úgy érzem, a találkozás öröme kétoldalú volt.
Sajnos, nekem másokhoz kellett alkalmazkodnom, így nem volt sok időm beszélgetni vele, és Őt is megrohamozták a tanulók, nekem meg menni kellett.
A bemutató olyan volt, amilyen, de nekem nagy élmény volt: átölelni Gitkát.

 

 

http://tollal.hu/mu/talalkozas-gitkaval

 

 


Válasz:

Drága Mara!

Hálásan köszönöm a beszámolót. Igen, valóban nagy öröm ért azzal, hogy eljöttél. Olyan jó volt rád nézni a közönség soraiban.
Hogy nem hagyott szóhoz jutni!? Őszintén egy tanulás volt az Ő számára is. Írtunk szuper forgatókönyvet, párbeszédeset is, beszélgetőset is, de annyira izgult szegény, hogy mire felállt és elkezdte a mondókáját, teljesen kizuhant a fejéből minden. Lassan tudatosult bennem, hogy mi a helyzet, és én sem vagyok nagyon profi e téren, így sokat segíteni sem tudtam őt. Mint mindent, ezt is tanulni kell. Levontuk a következtetéseket belőle, és csak remélni tudom, hogy a következő enné is jobb lesz. Őszintén szólva, eddig ez volt a legsikeresebb bemutatóm...Köszönöm még egyszer, hogy ott voltál....Gitta

 

 

2013.02.23. 18:51
Gitka

Egy bemutató utáni hangulatábrázolás. Hogy egy ilyen egyszerű esemény, mennyi emberre, nemzetre, iskolára, egyénre, milyen hatással van.

Tündém levele a bemutatkozóval kapcsolatban

Először is, Anna szeretné, ha az iskolának is jeleznéd a szereplést, valahogy olyan értelemben, hogy mail postázol egy levelet, melyet Pataricza Anna uciteljica nevére küldesz, és a levélben persze mindent nyugodtan magyarul felsorolnád a diákok nevét. Ez az iskolában a tanító néninek és a diákoknak is osztályzatot, plusz pontokat hozna. Tudod itt minden csöppnyi magyar diákért megszenvednek az oktatók, mert a szülők nem akarják magyar iskolába íratni gyermekeiket ezért, minden plusz pont talán favorizálja a tanítót, a magyar diákokat is. Nekünk, kisebbségieknek körömszakadtáig kell mindig bizonyítanunk. Ezt nálam nem érezhetted, de a pedagógusok igencsak tudják, mikor 3 szál gyermeknek tanítanak. Jövőre Annának nem is lesz elsős diákja. Szörnyű.

Nem is tudjuk értékelni mennyit jelent a látogatásod nekünk, kisebbségieknek. Bizonyítani tudjuk, hogy vagyunk, és aktívak vagyunk, ha kis számban is, és szerényen, de nem könnyen söpörhetnek ki bennünket.

A fórumos Erzsikét is én rendezem le kis ajándékkal. Ezt én szerveztem, ez az én gondom drága, s nem a Tiéd. És ezt nem kell megköszönnöd.Nem is tudod, mennyit tettél nekünk ezzel. Annának a pontok egy szerb környezetben. Rengeteget jelent. Én köszönöm meg neked, hogy itt voltál.

Most talán önző leszek, ha azt mondom, magamat kellett többek között kipróbálnom. Első hívásom óta több év telt el, betegebb, öregebb, butább vagyok. Bebizonyosodtam, (Kérem), hogy képes vagyok szervezni, beszélni, hogy nem rombolódtam le olyan nagyon, de újra kellene gyakorolnom, hogy a régi legyek. Viszont valahogy eldöcögtem EGYEDŰL az egész privát műsorszervezéssel minden segítség nélkül. Azért gondolom én is még érek valamit, amilyen beteges a szívem az agyam.
Valamikor a gyerekek, a férjem legtöbbet segített. Most mindent magam vittem a hátamon, a reklámozást, a vendégvárást, a szervezést, a hirdetést, s gondolj bele, győztem. Vizsgáztam magam előtt. Ne értsél félre, de nekem erre óriási szükségem volt. Magamnak bizonyítottam.

Köszönöm, hogy ezt lehetővé tetted nekem. Ugyanakkor Te is épp oly sokat tettél nekünk. Ezt köszönjük mindannyian Neked.

Aranyos vagy, igen kell keresnem a lehetőségeket, de az egészség miatt igen nehéz. A szívem a várban majdnem leállt. A hídon. Levegő nélkül maradtam, s belehasított a bal karomba. Mondtam is, Tünde ez lenne a szép halál, aktivitás közben, egy jó "zaba után".
Ne vegyél komolyan, máskor is megesnek velem ilyen kisebb rohamok, egyszer meg csak elmegyek.
Az utóbbi egy hónapban olyan dinamikus sokoldalú aktivitásaim voltak, hogy magam sem hiszem, hogy győztem, még mennyi felé kell jelentenem a könyvemről a híreket, s a további beszámolókat. Puszillak Gittám, gondolom, mindent megbeszéltünk.

 

2013.02.23. 18:37
Gitka
2013.02.23. 18:33
Gitka

Beszámoló a tollal.hu oldal tagjainak:

Sziasztok!

 

Szerencsésen megérkeztünk, oda és vissza. Hosszú hat órás vonatút elég megviselő tud lenni, még akkor is, ha maga a vonat elég kényelmes.

Visszafelé a határon még a bőröndjeinket is átnézték.

Az a pár nap, amit Újvidéken töltöttünk, én és a fiam, elég sűrű volt. Mivel vendéglátónk elég fáradékony hölgy, így az ő pihenései tömörítették az időt. Úgy egyébként, régen voltunk így elkényeztetve J Hétfőn és kedden városnézés volt a fő program. A jó kis telefonommal készítettem fotókat, igaz a fiam sem volt tétlen, de amíg ő művészi szinten űzi, addig én lelkes turistaként, mindent fotóztam, amit csak láttam, hogy minél több emlék maradjon. Harmadik napon már pihenő volt, hogy frissek legyünk a bemutatóra. vagyis inkább a barátnőm / vendéglátóm, aki egyben a szervező is volt, és aki bemutatott engem, a könyveimet, képeket. Szerencsére nem kellett sokszor megszólalnom J Kint volt az újvidéki tv is, készített interjút, amiből a tv híradójukban volt egy kis részlet. Ezt a vágott videót és az általam készített fotókat megnézhetitek itt:

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.343641879079346.73514.100003006104140&type=3

 

Tünde, a barátnőm, mint jó idegenvezető, ismertetőket ír a fotók mellé, így igazi fényképes útinaplót láthattok.

 

 Honlapomon is:

 

//gitta1961.gportal.hu/gindex.php?pg=35540325

 

De itt a videó nézéséhez be kell lépni az oldalra.

 

Igen kedves élmény volt részemre, mikor odajött hozzám egy aranyos hölgy, csodálatos csokorral, és mondta, a „tollalról” jött.

Komolyan, majdnem sikerült megríkatnia. Nem írom, hogy ki volt Ő, mert azt remélem, majd Ő maga írja meg nektek.

Ráadásul, igen kedvesen, méltatott a műsor alatt, hozzászólásában.

A műsor egy órásra sikeredett, benne általános iskolás gyerekek adtak elő írásaimból. A leghelyesebb az volt, mikor a Verikás mesekönyvből adtak elő egy részletet, igazi szereposztást csináltak.

 

Ez volt életem eddigi legjobb bemutatója. Sosem tudom eléggé megköszönni a szervezőknek, és barátnőmnek, Molnár Tündének ( Eilsabet Maros)

 

2013.02.22. 17:31
Gitka

Novi Sad panoráma a várból

videó, a bemutatón készült tv interjúról, amit a hiradóban mutattak be

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
KREATÍV: Egyedi, kézzek készült alkotások, ékszerek\
 
Megjelent könyvek, kiállítás
 
:)))

Őszi-téli versek magunknak: Szabó Gitta 321. oldaltól

Szabadok, Szabadon...2: Szabó Gitta írásai a 167-170 oldalon

Epreskert-2015 december

 

 

 

 
Naptár
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Névnap


 
:)

 


 

 

 

 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...