gitta1961
számláló:Számláló
Indulás: 2005-10-02
 
bejelentkezés:Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
menű:Menü
 
:)

Barátnak lenni a legnagyobb felelősség!
                   (Szabó Gitta)

 

 
Egyéb alkotások:Alkotások
 
:))

Karácsonyi videós üdvözlet saját képeimmel, zenével!

Húsvéti, mosolyt fakasztó üdvözlet! Hanggal!

Pöttöm és krumplifej barátsága

 

 
Pályázatok és fotók

 

 
Gyerekeknek 2013
Gyerekeknek 2013 : Foltika, a kis szalamandra

Foltika, a kis szalamandra

Szabó Gitta  2013.02.15. 17:52

mese


Foltika, a kis szalamandra

Történt egyszer, hogy Ezüst ország közepén, a kerekerdőben, ott is legmagasabb fa tetején, egy selyemszálon, egy szép nagy és kövér hernyó hintázott. Addig, addig, míg egyszer az arra szaladó kora nyári szellő bele nem gabalyodott a selyemszálba és el nem szakította azt. A dagadt hernyó lepottyant az erdő alját dúsító aljnövényzetre. Itt, a letört gallyak sokaságában fennakadt. A hernyónak szerencsére semmi baja nem történt. A nagy ijedtségre megéhezett. Azonnal falni kezdte a zöld leveleket. Egészen addig, míg végül ki nőtte hernyóságát, és báb ruhát öltött magára.
Nagy békésen heverészett, és élvezte az ágakon átszűrődő napfény kellemes melegét, mikor valami foltos négylábú állatot pillantott meg. Jobban mondva, az állat vette őt észre.
- Szervusz! - köszönt neki az ismeretlen. – Foltika vagyok, a foltos szalamandra. És te?
- Én? Én gyapjaslepke vagyok.
- Lepke? Hiszen nincs is szárnyad.
- Majd lesz.
- Mikor?
- Nem sokára.
- Azt bizony megnézném, mert én el nem hiszem, hogy igazat mondasz!
- Mégis mit képzelsz te magadról! Azt hiszed, hazudok?
- Nem én! Csak, csak olyan, olyan… - hebegett Foltika. - De tudod mit? Hazaviszlek anyához, ő biztos tudja ki vagy. Óvatosan szájába fogta a bábot, és hazaszalad.
Fiatalka volt a szalamandra, még sem félt, hogy eltévedne, mert a kis patak, ami átszelte az erdőt, akár egy jó útmutató, egyenesen a saját odújukhoz vezette. Ám, óvatosnak kellett lennie, nehogy a nagy igyekezetben belecsússzon a vízbe, mert bizony úszni azt nem tudott.
Édesanyja az asztal előtt állt. Kezében egy hatalmas habszedővel fiacskája kedvenc csemegéjét a mohaászka turmixot merte tálkákba. Nagyon belemerült a műveletbe, ezért nem nézett gyermekére, csak úgy odaszólt neki:
- Jó, hogy jössz! Mindjárt ebédelhetünk! Miért nem válaszolsz?
Amikor kimerte az összes turmixot, végre felemelte tekintetét. Akkor vette csak észre, hogy mekkora nagy és rusnya báb van a szájában.
- Köpöd ki azonnal! – kiáltott rá ijedtében.
A kis szalamandra nem köpte ki szerzeményét, hanem felmászott az asztalra, és ott óvatosan letette a megmaradt mohára.
- Anya! Ez a valami azt mondja, hogy ő egy gyapjaslepke. Pedig szárnya sincs.
- Hű, a teremburáját! Ezer talicska és vízibolha! Én még életemben nem láttam ekkora csúfságot! Hadd nézzem meg jobban!
Amint közelebb hajolt, hogy szemügyre vegye az óriási pondrót, annak hirtelen felpattant a burka, és egy szemvillantás alatt kirepült belőle egy igazi gyapjaslepke. Csillogó szárnyai barna árnyalatokban pompázott. A két szalamandra meglepetten nézte.
- Nahát! Tényleg lepke!
- Hiszen én megmondtam! – válaszolt a lepke, és kirepült az odúból. Foltika utána eredt. Kicsit kergetőztek, ám a foltos szalamandra éhes volt, hasa hazavitte. Várt rá a finom, hűs mohaászka turmix, amit csak az ő anyukája tud igazán finomra elkészíteni.

2013-02-15

 

 
KREATÍV: Egyedi, kézzek készült alkotások, ékszerek\
 
Megjelent könyvek, kiállítás
 
:)))

Őszi-téli versek magunknak: Szabó Gitta 321. oldaltól

Szabadok, Szabadon...2: Szabó Gitta írásai a 167-170 oldalon

Epreskert-2015 december

 

 

 

 
Naptár
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Névnap


 
:)

 


 

 

 

 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!