gitta1961
számláló:Számláló
Indulás: 2005-10-02
 
bejelentkezés:Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
menű:Menü
 
:)

Barátnak lenni a legnagyobb felelősség!
                   (Szabó Gitta)

 

 
Egyéb alkotások:Alkotások
 
:))

Karácsonyi videós üdvözlet saját képeimmel, zenével!

Húsvéti, mosolyt fakasztó üdvözlet! Hanggal!

Pöttöm és krumplifej barátsága

 

 
Pályázatok és fotók

 

 
Gyerekeknek 2013
Gyerekeknek 2013 : Jó szél, rossz szél

Jó szél, rossz szél

Szabó Gitta  2013.03.28. 19:02

mese


Jó szél, rossz szél

 

Végre nem esett a hó. Madárcsicsergéstől zengett az egész hegyoldal. A barlangban a mackó család is felébredt. Téli álomtól kótyagosan, szemét dörgölve a kis barnamedve kidugta fejét a barlangból. Élete első találkozása volt ez a külvilággal. Elképzelni sem tudta milyen lehet a meleg és barátságos barlangon kívüli világ, pedig mamájától, többször is hallott már róla. Amikor álmából felriadt, olyankor anyukája mindig mesélt neki valami érdekeset. Most eljött az ideje a nagy találkozásnak. Ám, amint kidugta orrocskáját, azonnal vissza is rántotta, mert valami megcsiklandozta azt.

- Juj!

- Mi történt?

- Mamika! Valaki megcsiklandozott.

Medve mama is kidugta fejét a barlangból.

- Látod?

- Nem! Nem látok senkit idekint.

A kis bocs óvatosan, szorosan a mamájához simulva, ismét kinézett a szabadba. Addig, addig kukucskált egyre jobban kifelé, hogy egy óvatlan pillanatban megbotlott és elesett. Ijedten nézett anyukájára. Már éppen sírásra görbült a szája, mikor valami láthatatlan kéz megsimogatta az arcát, végig futott orra hegyén, és bebújt bundája alá.

- Ha-ha-ha! Na! Ne csináld! Ha-ha-ha! Bújj elő, hadd lássalak!

Macika hiába kérte a játékos kedvű, kedves ismeretlent, az csak nem mutatta meg magát.

- Mamikááám! Te tudod ki játszott az előbb velem?

- Kicsikém, hát a tavaszi szellő! Finom, langyos, vidám. Táncra perdül a pillangókkal, tornázik a virágokkal.

Ahogy telt, múlt az idő, és a medvebocs egyre több mindent ismert meg a külvilágból, és egyre több időt töltött odakint, észrevette, hogy néha vizes lesz a bundája, még akkor is, ha nem pancsol, hogy a virágok szirmai lehullnak. A fák lombjai vadul rángatóznak, és valami láthatatlan kéz port szór szemeibe.

- Mamikááám! Te tudod, ki cibálja a fákat és szórja tele a szemem porral?

- Kicsikém, hát a viharos szél! Aki mindig haragos, ami útjába kerül, azt megcibálja, felemeli, ledobja. Felkorbácsolja a vizeket, kidönti a fákat.

- Mamikááám! Akkor, ő ugye rossz? Nem olyan, mint a tavaszi szellő, mert ő megnevettetett. Ő ugye jó?

- Bizony kicsikém! Mindennek, ami csak létezik, van jó, rossz, szép és csúnya oldala. Van jó szél, rossz szél. Van hideg és van meleg. Van szerény és van hivalkodó. Van fehér és fekete. Van érdes és sima. Nappal és éjszaka. Ez így van jól. Ettől kerek a világ.  

 

2013-03-28

 
KREATÍV: Egyedi, kézzek készült alkotások, ékszerek\
 
Megjelent könyvek, kiállítás
 
:)))

Őszi-téli versek magunknak: Szabó Gitta 321. oldaltól

Szabadok, Szabadon...2: Szabó Gitta írásai a 167-170 oldalon

Epreskert-2015 december

 

 

 

 
Naptár
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Névnap


 
:)

 


 

 

 

 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!